Guest Marcin Rafalski Fishman Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 (edited) Witam, Klient posiada 4 routery CISCO WAP4410N. Niestety te routery przestały działać po tym jak na jego dachu uruchomiono LTE800 (system telefonii komórkowej). Najwyraźniej podczas projektowania i testowania tych urządzeń nie testowano ich w warunkach bliskiej obecności nadajników LTE800. Klient w ostatnich dniach testował Buffalo AirStation Pro WAPS-APG600H. Daiała poprawnie lecz podobno jego zasięg jest gorszy od CISCO. Doradźcie proszę silny router albo AP bo ten Cisco to chyba AP... Musi spełniać następujące warunki: standard N działać jednocześnie na 2,1 GHz i 5GHz zasilanie PoE Stosunkowo nowa konstrukcja. o dużym zasięgu Dziekuje serdecznie, Marcin. Edited October 22, 2014 by Marcin Rafalski Fishman Quote Link to post Share on other sites
Guest Jabol Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Osobiście mógł bym polecić rozwiązania od firmy Ubiquiti dokładnie Unifi UAP PRO aby działało w dualband w pasmie N lub troszkę droższe Unifi UAP AC już w standardzie AC. Ogólnie sprzedawane jest w pojedynczych sztukach jak i w 3 pakach. Maja kontroler "programowy" i można ich łączyć ze sobą do 100 w jednej sieci. Wszystkie posiadają w zestawie zasilacz POE więc do samego urządzenia idzie tylko kabelek sieciowy. Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2014 Administrator Report Share Posted October 22, 2014 bo ten Cisco to chyba AP tak to są AP : http://www.cisco.com/c/en/us/products/wireless/wap4410n-wireless-n-access-point-poe-advanced-security/index.html nic lepszego niz Ubiquiti o których wspomniał @Jabol nie ma, chyba że modele z segmentu SOHO Quote Link to post Share on other sites
Guest Marcin Rafalski Fishman Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 A ja myślałem, że na jakiś Asusikach albo Dlinkach sprawę się załatwi.... W czym tkwi przewaga Ubiquiti? Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2014 Administrator Report Share Posted October 22, 2014 Ubiquiti stawiasz, zapominasz i działa. Urządzenia SOHO to zupełnie inny level sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Jabol Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Asus nie ma AP jedynie zabawa z routerami w trybie AP co nie jest wg mnie dobrym rozwiązaniem. O Dlinkach wole się nie wypowiadać.... Unifi działa spoko. Można poczytać na necie opinie osobiście nie maiłem jeszcze z nimi problemów. Plusem w odróżnieniu od zabawy z pseudo "AP" od asusa lub dlinka jest to że Unifi tworzy jedną sieć WiFi z funkcją roamingu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts