Rate this topic
-
Similar Content
-
By Tracid
Firmware z odblokowaną funkcją repeatera. Nie mam jednak pewności czy funkcja ta działa poprawnie.
RT-AC1200G+_3.0.0.4_382_52272-g73d3ea2-FIX.zip
-
By Fate
Witam po krotće opisze po kolei by jak najwiecej wyjasnic pierwszy raz robilem siec aimesh na poczatek zrobilem
wgrany soft asusa ze strony najnowszy jak i ustawienia fabryczne wgrane na asusie ktory pracuje jako router skonfigurowana siec wszystko domyslne jedynie w zakladce profesional wylaczane Airtime Fairness oraz Universal Beamforming
2,4 ustawiona na 20mhz i 13 kanal
5 ustawiona na 20/40/80 kanal 48
reszta opcji domyslne
w drugim routerze tak samo ustawienia domyslne a po uruchomieniu konfiguratora ustawiony jako mesh dodatkowo w 1 routerze w zakladce aimesh wyszukal i dodal do sieci router jak mowilem robilem to pierwszy raz ale chyba nic nie skopalem
routery sa ustawione jeden u mnie w pokoju w odleglosci 1 metra od komputera a drugi gdzies w lini prostej 5 metrow dalej w drugim pokoju w ustawieniach pokazuje 2 kreski zasiegu w zakladce mesh routery dzialaja po wifi bez kabla
i teraz przechodzac do mojego pytania to po wifi mam w moim odczuciu jakies slabe te predkosci mianowicie internet swiatlowodowy 500mb a np na telefonie siec 5g telefon na biurku predkosci mam 120/140 mb download a u siebie w komputerze maksymalnie mialem 220mb teraz okolo 200bm w porywach jak mowilem metr od routera ,w drugim pokoju sprawa wyglada tak tv sony podlaczony do 5g w przegladarce pokazalo 60mb stoi gdzies metr od drugiego routera a na laptopie w tym samym pokoju 150/170mb
pokaze moze na koniec w routerze co mi przy sieci 5g pokazuje
idx MAC Associated Authorized RSSI PHY PSM SGI STBC Tx rate Rx rate Connect Time D8:8Fxxxxxxxxxxx Yes Yes -45dBm ac Yes Yes No 6M 866.7M 00:14:49 D0:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -40dBm ac No Yes Yes 866.7M 866.7M 04:22:33 B0:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -66dBm ac No Yes Yes 585M 526.5M 05:47:33 10:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -58dBm ac Yes Yes Yes 6M 24M 06:07:43 1 to telefon na biurku
2 moj komputer
3 i 4 laptop i tv
nie wiem nie znam sie wiem ze to wifi nie kabel lecz spodziewalem sie wiekszych predkosci
-
Recommended Posts