Jump to content

RT2600ac - przekierowanie portów

Rate this topic


Guest house

Recommended Posts

Guest sickmofo

Witam, od zakupu routera nie mogę skonfigurować poprawnie przekierowania portów. Na forach anglojęzycznych czytałem, że to jakiś problem od razu z firewallem. Próbowałem wielu rzeczy już nawet całkiem zresetowałem ustawienia routera myśląc, że coś zepsułem po drodze. Ale po kilku godzinach ponownej konfiguracji dalej to samo. Żadne przekierowania portów nie działają.

Centrum sieciowe -> przekierowanie portów -> Utwórz

tam rozumiem jak to wypełnić, daję zapisz i nic nie działa.

RT2600ac,  SRM 1.2.3-8017 Update 3 

będę wdzięczny za sugestię co mogę robić źle lub  co w opcjach pozaznaczać.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • house

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Administrator

o ile robisz wszystko poprawnie według tego KB https://www.synology.com/pl-pl/knowledgebase/SRM/help/SRM/RouterApp/internet_port#t2a

to musi działać. Reguł firewall'a dodają się same automatycznie bo ustawieniu przekierowanego portu. Może IP masz z klasy prywatnej ? Jak weryfikujesz, że po kilku godzinach przekierowanie przestaje działać ?

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

2019-10-07_084232.jpg.c220a0cdb1497fa1e7

Na pewno dodałeś poprawne reguły?

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

a jak weryfikujesz to, że "nic nie hula"? nie działa aplikacja, jakiś cloud połączony z kamerami? Kamery nie mają jakiejś listy dostępowej? Adresacja rozumiem jest taka sama, 192.168.x.x ?

Link to post
Share on other sites
Guest sickmofo

Adresacja jak na zrzutach ekranu wyżej.

Przykład

kamera po lanie w przeglądarce pod adresem http://10.0.0.106/ pyta o l/p

po przekierowaniu jej portu z zewnątrz http://ip.zewnetrzne:1029/ nic się nie wyświetla (jeśli dobrze pamiętam to connection refused, i tak jest ze wszystkimi kamerami)

na aktualnym routerze gdy robię ww. rzeczy wyświetla się zapytanie o l/p normalnie jak po lanie.

Kamery nie mają listy dostępowej.

Nie działa również przekierowanie portów na serwer plexa który jest uruchomiony na 10.0.0.111 i dostępu z zew. nie ma (reguła pod nazwą backup1 i backup2)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • WInetu007
      By WInetu007
      Może ktoś wie czy powstanie ta aktualizacja? ew. jaki router o parametrach zbliżonych do Synology RT2600ac  kupić (żeby miał też własny darmowy DDNS) żeby obsługiwał vlany?
    • Michał Baran
      By Michał Baran
      Witam
      Mam ostatnio problemy ze stabilnością sieci i zrobiłem wczoraj reset do ustawień fabrycznych bo miałem jakieś komunikaty o zachodzenie na siebie sieci WAN  i LAN.
      W dalszym ciągu się zrywa połączenie ale inna kwestia to Safe Acces, który niby jest aktywny ale w zasadzie to nigdzie go nie ma .
    • Slashdub
      By Slashdub
      Ehh, kiedy w koncu zdecydowalem sie na zakup tego routera, rysuje sie mozliwy scenariusz wyjscia Synology ze sprzetu sieciowego.
      Mam nadzieje, ze tak sie nie stanie, nie wiem teraz czy kupowac ten router czy rozgladac sie za czyms innym...
      Jakies sugestie?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.