Szukam gigabitowego routera do szafy rack do 500pln netto
Rate this topic
-
Similar Content
-
By Guest house
Witam,
Mam pytanie do Was bo mam nadzieję, że znacie się lepiej niż ja ::)
Otóż mam kilka urządzeń sieciowych w domu, które co prawda działają ale nie wiem czy ich ustawienia są najbardziej optymalne.
Ale do rzeczy. Internet po kablu dostarczany jest do routera Asus RT-AC750, do niego zaś po kablu podłączony jest jeden z nadajników systemu mesh - Tenda Nova MW3 oraz również po kablu nadajnik do przesłania internetu z domu do budynków gospodarskich - NanoStation 5AC loco.
Pytanie 1 - czy mam włączyć sieć bezprzewodową również w Asusie czy zostawić rozsyłanie bezprzewodowe tylko urządzeniom Tenda? Teraz mam w Asusie wyłączone "rozsiewanie" internetu po Wi-Fi - tylko Tenda.
Pytanie 2 - ustawienia adresów IP - Router Asus przydziela adresy z puli 192.168.2, zaś Tenda z puli - 192.168.5. Oznacza to, że z urządzeń podłączonych do Tendy (bezprzewodowo) nie widzę urządzeń podłączanych do sieci w tym drugim budynku gospodarskim, gdzie poprzez NanoStation urządzenia mają również adresy z zakresu 192.168.2. Czy powinienem ujednolicić zakres adresów IP i ustawić jeden z zakresów zarówno dla Asusa jak i dla Tendy?
Wiem, że speców mogą śmieszyć te pytania ale ja nie jestem expertem od urządzeń sieciowych, zatem proszę Was o pomoc :)
Pozdrawiam
-
By Guest house
A takie pytanko mam...czy sama zmiana routera może wpływać na odczuwanie szybszego działania sieci? Mam wrażenie, ze strony wczytują się szybciej...
-
By konrad573
Witam miałem router asus rt 86u, który musiałem zwrócić bo 5g wifi nie działało i rozłączało a później strasznie mulił internet na wifi. Szukam routera jak najlepszego, który wyciśnie 600 mb/s na wifi w odległości chyba 10m z 3 b. grubymi betowanymi ścianami z starego budownictwa. Wcześniej brakowało tylko jednej kreski wifi 5g a czasem wskakiwało na pełny zasięg wifi 5g. Zależy mi żeby brakowało tylko jednej kreski na 5g albo wcale. Najważniejsze prędkość prawie 600 mb/s, czy nawet pełna na wifi w tej odległości 10m z ścianami. Nie wiem czy jest sens wymienić kartę wifi bo tam jest intel ac 8265 na ax 200 intela. Da radę coś znaleźć ? Wykombinować ?
-
Recommended Posts