Guest marbo5 Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Witam. Mam problem z vpn na tym router.Odpaliłem serwer poustawiałem wsio jak w opisie.Na fonie dopaliłem tez łączy się wszytko ładnie mogę drukować ale nie widz im plików żadnych w sieci w sieci,aplikacja asusa do rutera nie działa(po wifi lata )na vpn nie .Ma ktoś pomysł na to co źle robię.Nie wiem czy w tym jednym miejscu co zaznaczyłem cos trzeba wpisac? Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted January 26, 2019 Administrator Report Share Posted January 26, 2019 pierwsza sprawa - ustaw openvpn a nie pptp (którego dowolną sesję można odszyfrować więc to żadne zabezpieczenie a jedynie przeszkoda) a kolejna sprawa - poszukaj w konfiguracji openvpn opcji "push LAN to clients". Quote Link to post Share on other sites
Guest marbo5 Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 jest tylko opcja w tym router PPTP VPN Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted January 26, 2019 Administrator Report Share Posted January 26, 2019 to klops , nawet TP-Link w tańszym Archer C1200 użył openvpn... Quote Link to post Share on other sites
Guest marbo5 Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Wiem mialem tp linka z gargoila i tam opnvpn smigala a tu cus nie tak:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts