Jump to content

Zakup routera Netgear R6800

Rate this topic


Guest house

Recommended Posts

Witam

Mogę kupić używanego R6800 za ok. 300zł. Pochodzi z Amazona. 

Moje pytanie brzmi czy warto? Czy mam na coś uważać? Również z Amazona trafiają się R7000 i R7000P za ok. 400-450zł.

Czy lepiej kupić nowego Asusa RT AC58U?

Potrzebuję dobre radio 2,4GHz (2 telewizory), na 5GHz-jeden laptop i trzy telefony. Po "kablu" mam 3 komputery.

Zastosowanie podstawowe, alternatywny soft niekoniecznie, ale wsparcie producenta i aktualizacje mile widziane.

Internet mam z osiedlowej kablówki 120 Mb/s.

Edited by dagro
Uzupełnienie posta
Link to post
Share on other sites
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • house

    1

Popular Days

Top Posters In This Topic

  • Administrator
2 godziny temu, dagro napisał:

Internet mam z osiedlowej kablówki 120 Mb/s.

każdy z wymienionych modeli poradzi sobie z takim łączem, kup najtańszy.

2 godziny temu, dagro napisał:

Mogę kupić używanego R6800 za ok. 300zł.

dobry model i cena za MediaTek MT7621AT (880 MHz, 2 cores) i 256MB RAM, ale brak alternatywnego FW.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • podtor
      By podtor
      Cześć, potrzebuję Waszej fachowej pomocy z routerem Netgear R8000. Podczas uruchamiania routera w konsoli TTL pokazuje zamiast tekstu tylko 0x0E 0x0E 0x0E przez 80% czasu, pod koniec uruchamiania (które trwa z 5 minut) wyrzuca trochę tekstu na konsole
       
      console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled serial8250.0: ttyS1 at MMIO 0x18000400 (irq = 117) is a 16550 brd: module loaded loop: module loaded pflash: found no supported devices bcmsflash: found no supported devices Boot partition size = 524288(0x80000) lookup_nflash_rootfs_offset: offset = 0x200000 nflash: squash filesystem with lzma found at block 29 Creating 5 MTD partitions on "nflash": 0x000000000000-0x000000080000 : "boot" 0x000000080000-0x000000200000 : "nvram" 0x000000200000-0x000004200000 : "linux" 0x0000003b4dbc-0x000004000000 : "rootfs" 0x000002200000-0x000002240000 : "board_data" PPP generic driver version 2.4.2 PPP MPPE Compression module registered NET: Registered protocol family 24 PPTP driver version 0.8.5 ...  
      i mam dostęp do routera ale router jest w jakiś dziwnym trybie czyli działa tylko w konsoli TTL.
      Macie jakiś pomysł o co tu chodzi i jak go przywrócić do normalnej pracy?
       
       
       
       
    • Tom.O
      By Tom.O
      Zmieniłem router Asusa na Netgear R7800. Wgrałem najnowsze oprogramowanie Voxel. (https://www.voxel-firmware.com/Downloads/Voxel/html/r7800.html)
      Przy kopiowaniu plików przez internet z jednego Synology na drugie (SFTP) zrywa połączenie.
      W sieci lokalnej działa stabilnie. (po Wifi przerzucałem pliki >20GB i transfery >90MB/s)
      Mam ustawione QOS.
      Jak sprawdzić gdzie leży przyczyna?
       
    • Guest house
      By Guest house
      Witam,
       
      Mam pytanie do Was bo mam nadzieję, że znacie się lepiej niż ja ::)
       
      Otóż mam kilka urządzeń sieciowych w domu, które co prawda działają ale nie wiem czy ich ustawienia są najbardziej optymalne.
       
      Ale do rzeczy.  Internet po kablu dostarczany jest do routera Asus RT-AC750, do niego zaś po kablu podłączony jest jeden z nadajników systemu mesh - Tenda Nova MW3 oraz również po kablu nadajnik do przesłania internetu z domu do budynków gospodarskich - NanoStation 5AC loco.
       
      Pytanie 1 - czy mam włączyć sieć bezprzewodową również w Asusie czy zostawić rozsyłanie bezprzewodowe tylko urządzeniom Tenda? Teraz mam w Asusie wyłączone "rozsiewanie" internetu po Wi-Fi - tylko Tenda.
       
      Pytanie 2 - ustawienia adresów IP - Router Asus przydziela adresy z puli 192.168.2, zaś Tenda z puli - 192.168.5. Oznacza to, że z urządzeń podłączonych do Tendy (bezprzewodowo) nie widzę urządzeń podłączanych do sieci w tym drugim budynku gospodarskim, gdzie poprzez NanoStation urządzenia mają również adresy z zakresu 192.168.2. Czy powinienem ujednolicić zakres adresów IP i ustawić jeden z zakresów zarówno dla Asusa jak i dla Tendy?
       
      Wiem, że speców mogą śmieszyć te pytania ale ja nie jestem expertem od urządzeń sieciowych, zatem proszę Was o pomoc :)
       
      Pozdrawiam
       
       
       
       
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.