Asus GT-AC5300 połączenie wifi
Rate this topic
-
Similar Content
-
By Guest house
Witam,
chciałem zapytać czy jak macie w domu, biurach router i sieć to czy zmieniacie czy dodajecie Serwer WINS ? czy to wogóle jest potrzebne i wymagane ?
"Brak dostępu/uprawnień do używania zasobu sieciowego" dodatkowo mam taki komunikat na jednym kompie w sieci. wszystko niby ok i nie mogę wejść w pliki w sieci etc. Próbowałem wszystkiego z google i nici jak na razie.
pozdrawiam
-
By Lolek
Witam, dorosłem do położenia sieci LAN w domu, kupiłem już część gratów, ale dziś dotarło do mnie, że chyba nie do końca wiem jak to połączyć 😅.
Mam ruter Asus RT-AC86U, switch Netgear GS108E, Qnap TS-453Be i 7 urządzeń z portem LAN.
Aktualnie kabelkami do rutera mam podpiętego Qnapa 2xLAN, drukarkę i system Audio, reszta po WiFi.
Wiem, że do jednego portu w ruterze muszę podpiąć switcha, i do niego pozostałe urządzenia. Ale, no właśnie switch ma 8 portów z czego jeden zajmie ruter a chcę po LAN podpiąć 7 urządzeń i 2xLAN w Qnapie. Czy mogę Qnapa pozostawić wpiętego bezpośrednio do rutera, a resztę do przełącznika. A może trzy najmniej wymagające przepustowości urządzenia, podpiąć do rutera a resztę tą, która mocno korzysta z NASa do switcha.
-
By Tom.O
Zmieniłem router Asusa na Netgear R7800. Wgrałem najnowsze oprogramowanie Voxel. (https://www.voxel-firmware.com/Downloads/Voxel/html/r7800.html)
Przy kopiowaniu plików przez internet z jednego Synology na drugie (SFTP) zrywa połączenie.
W sieci lokalnej działa stabilnie. (po Wifi przerzucałem pliki >20GB i transfery >90MB/s)
Mam ustawione QOS.
Jak sprawdzić gdzie leży przyczyna?
-
Recommended Posts