neon 2 Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 tak jak w temacie jaki obecnie jest najlepszy FW do tego już dość starego i poczciwego tp 1043 nd ? Ma przede wszystkim pracować jako dodatkowy AP do rozsyłania sygnału. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2017 Administrator Report Share Posted October 22, 2017 Na AP najlepiej : http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/chaos_calmer/ar71xx/ Quote Link to post Share on other sites
neon 2 Posted October 22, 2017 Author Report Share Posted October 22, 2017 który plik tu wybrać do zainstalowania. Obecnie jest wdrt wgrane. Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2017 Administrator Report Share Posted October 22, 2017 Najlepiej wrócić na chwilę na OFW, a potem z OFW wgrać plik z *-factory.bin w nazwie. Tylko pobierz plik dla odpowiedniej wersji routera (V1/2/3/4). Kolejne aktualizacje wgrywasz już plikami z *-sysupgrade.bin. Quote Link to post Share on other sites
miko 3 Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 (edited) @house może mógłbyś rozwinąć z jakich względów polecasz Gargoyle? Jest stabilniejsze/bardziej user-friendly niż zwykłe LEDE? Nic nie kwestionuję, tylko po prostu jestem ciekawy czemu uważasz je za lepsze :-) Edited October 22, 2017 by miko Quote Link to post Share on other sites
neon 2 Posted October 22, 2017 Author Report Share Posted October 22, 2017 a co Miko używasz LEDE ? Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2017 Administrator Report Share Posted October 22, 2017 @miko na ten model routera uważam je za najstabilniejsze i najbardziej przyjazne użytkownikowi. Nie mam nic przeciwko LEDE, po prostu @neon nie jest zaznajomiony z konfiguracją routera z konsoli więc klikane menu jest dla niego lepszym rozwiązaniem (bez urazy @neon). Poza tym gargoyle jest łatwiejsze niż np lucy. 3 lata temu postawiłem w jednej lokalizacji ten FW i działa nieprzerwanie do dziś. Quote Link to post Share on other sites
miko 3 Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 (edited) W sumie masz rację. Mi LuCi wydawało się przynajmniej ciekawsze. Racja, są miejsca, gdzie można coś popsuć, ale sama świadomość, że możesz w razie potrzeby i to przez LuCi zdziałać coś więcej, jest na plus. Ogólnie Gargoyle jest całkiem przyjemne, jako zamiennik stocka dla większości. Edited October 22, 2017 by miko Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 22, 2017 Administrator Report Share Posted October 22, 2017 1 minutę temu, miko napisał: ale sama świadomość, że możesz w razie potrzeby i to przez LuCi zdziałać coś więcej, jest plus wsadziłeś kij w mrowisko, zaraz @neon będzie pytał co i jak Quote Link to post Share on other sites
gabrychu 36 Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Jeśli chodzi o Gargoyle to najlepiej wgrywać aktualną wersję z 2017-10-21, wersja 1.9.2.5 - zawiera ważne poprawki - synchronizacja z bieżącą wersją CC - poprawki w dnsmasq, dropbear, hostapd. Jak pisze Cezary "1.9.2.5 to nadal zapyziałe CC które z jakieś niepojętego powodu nagle reanimowano i połatano na różne okoliczności", może warto wgrać LuCI LEDE 17.01-SNAPSHOT o ile jest dostępne na Twój ruter. Mam wgrane LuCI LEDE 17.01-SNAPSHOT na WNDR3700v2, choć początkowo można się "pogubić" w ustawieniach to może jednak warto spróbować. Działa stabilnie i nie ma z nim problemów. Quote Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted October 23, 2017 Administrator Report Share Posted October 23, 2017 12 minut temu, gabrychu napisał: Jeśli chodzi o Gargoyle to najlepiej wgrywać aktualną wersję z 2017-10-21, wersja 1.9.2.5 - zawiera ważne poprawki - synchronizacja z bieżącą wersją CC - poprawki w dnsmasq, dropbear, hostapd. dokładnie tą wersję podlinkowałem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts