Jump to content

Netgear r7100LG problem ze zrywaniem odtwarzania video,stream

Rate this topic


Guest house

Recommended Posts

Guest pjnr2ksk

Witam

Moze u was znajde porade na temat rozwiazania problemu.Jestem w kontakcie z supportem netgear(1 linia wsparcia przyjela zgloszenie i niby przeslala do "inzynierow".od miesiaca zero odpowiedzi w tej kwesti.)
Do supportu wyslalem rowniez logi z wiresharka z mojego innego komputera na ktorym moglem przeprowadzic  testy.
Temat rowniez opisany na forum
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=47405

Do tej pory to samo.Rozlacza stream i zaladowane video.Niewazne czy  alltube czy youtube czy  weeb tv .Wszedzie to samo.Jest to strasznie uciazliwe.Robilem testy na roznych komputerach z rozna konfiguracja i roznymi wersjami windows.Moim operatrorem IPS jest szwedzka 3(abonament firmowy bez limitu).Na Huawei dziala na netgear nie dziala jak trzeba.Mam podejrzenia co do  tego problemu ale sam tego nie naprawie.Netgear ma problem z firewallem w routerze.Ale to tylko podejrzenia.Po za tym  zglosilem do nich ze jeden ze sterownikow(podalem nazwe) w wireshark powoduje wykrzaczanie sie ich aplikacji  geni na pc.Wlasnie dzwonilem  i  jest na poziomie L3 .Caly czas w dzialaniu.Poprosilem o raport  wiec moze cos bedzie wiadomo ale mimo to moze komus cos przyjdzie do glowy.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • house

    5

  • Administrator

tutaj piszesz o netgear r7100ltg a w linku o Asus 4g-ac55u, problem jest na obydwu routerach ?

Link to post
Share on other sites
Guest pjnr2ksk

Tamten oddalem na wymiane i po wymianie to samo  wiec kupilem netgear.W tamtym  bylo rozlaczanie (nie zwiazane z blokowaniem mac przez ISP).Z racji bezpieczenstwa moge co najwyzej wrzucic zdjecie pogladowe z wireshark aby zakryc wrazliwe dane.W tamtym temacie zacalem  od asusa a pozniej juz jest opisana kwestia netgaer

Edited by pjnr2ksk
Link to post
Share on other sites
  • Administrator

Sprawdzałeś z jednym ISP ? Masz możliwość użycia karty sim innego operatora ?

Link to post
Share on other sites
Guest pjnr2ksk

Testowalem tele 2 i to samo.Sprawdzalem nawet podpinajac router huaweia laczac sie z netgearem jako AP i to samo.Mam odczyty z wiresharka w tele 2 i  to samo  pokazuje w chwili problemu.Internet dziala moge otweierac strony bez problemu.Jak odswieze transmisje na weeb tv czy  skocze do przodu na YT albo na openload czy innym to dziala znowu  bez problemu do nastepnego momentu.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Guest pjnr2ksk

Mozna powiedziec ze problem sie po czesci rozwiazal.Dostalem  dzisiaj nowy  router bo podejrzewano ze to problem z hardware.Jak sie okazuje jednak firmware.Problem rozwiazuje wylaczenie rozglaszania ssid jednej z sieci (wtedy wyskakuje komunikat WPS ze nie bedzie mozliwosci polaczenia przez WPS).Po tym zabiegu wszystko dziala bez problemu.Od razu widac tez zmiany w wiresharku.Kreator WPS teraz jest szary(czyli zdeaktywowany).Sama opcja wylaczenia PIN w WPS nic nie daje ,nalezy wylaczyc rozglaszanie aby deaktywowac ten WPS.Potem tylko konfiguracja polaczenia na komputerze, telefonie, tablecie i wszystko dziala.Jak ktos korzysta tylko z 2,4GHz to jak wylaczy rozglaszanie SSID na sieci 5GHz wszystko powinno dzialac.Mam nadzieje ze naprawia to w nastepnym firmware.Teraz po miesiacu w dziale inzynierskim dostalem tylko odpowiedz ze nie udalo sie znalezc zadowalajacego rozwiazania i ze podejrzenie pada na hardware a co za   tym idzie  wdrozyli RMA.

Edited by pjnr2ksk
Link to post
Share on other sites
  • Administrator

W sumie dość osobliwe rozwiązanie :) 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Guest pjnr2ksk

1 router zwrocony na rma drugi czkea  na  odkupienie.Po sprawdzeniu lgoow uwazaja  ze to problem ktory moze wystepowac miedzy routerem a ISP.Nie bede ich wyprowadzal z bledu bo  to nie ma sensu.Co do problemu ze wczesniejszym routerem tego od Asusa to problem zglaszaja tez na szwedzkim forum sweclocker u jeszcze innego operatora wiec to nie jednostkowy przypadek.Co do netgera tez zapewne nie jedyny.Teraz  chyba kupie  porsto od operatora Huawei B525.Nic innego nizz  asus  i netgear w kwesti  4g  nie widze na rynku  w cenie do 2000PLN.

Edited by pjnr2ksk
Link to post
Share on other sites
  • Administrator
13 minut temu, pjnr2ksk napisał:

Nic innego nizz  asus  i netgear w kwesti  4g  nie widze na rynku  w cenie do 2000PLN

Zyxel i DLink mają w swojej ofercie routery dla LTE... 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Guest pjnr2ksk

Router odeslany  teraz tylko czekac na zwrot pieniedzy (w sumie czas calego procesu wedlug informacji netgear(od rozpoczecia) to  do 6 tygodni).Sprawdzilem ten router z  najnowszym firmware 1.0.0.30 i bylo to samo.Teraz kupilem od operatora Huawei B525s-23a i wszystko dziala jak trzeba.Dzieki za wszelka pomoc.Temat do zamkniecia.

Link to post
Share on other sites
  • Administrator
Temat został zamknięty jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Similar Content

    • Tom.O
      By Tom.O
      Zmieniłem router Asusa na Netgear R7800. Wgrałem najnowsze oprogramowanie Voxel. (https://www.voxel-firmware.com/Downloads/Voxel/html/r7800.html)
      Przy kopiowaniu plików przez internet z jednego Synology na drugie (SFTP) zrywa połączenie.
      W sieci lokalnej działa stabilnie. (po Wifi przerzucałem pliki >20GB i transfery >90MB/s)
      Mam ustawione QOS.
      Jak sprawdzić gdzie leży przyczyna?
       
    • konrad573
      By konrad573
      Witam przyszedł do mnie dzisiaj router. Jest problem 5G wifi nie działa. A działa tylko 2.4 G i ma prędkość spada aż do 40 mb/s tylko :(.Maks było 99 mb/s. Testuję w tym samym pomieszczeniu. Jest to karta wifi w laptopie intel ac8265.
      Połączyło teraz ale zadziałało tylko na paśmie 20hz i prędkość 99 mb/s tylko w tym samym pomieszczeniu na 5G. Ratunku !.
      Jednak już dobrze działą. 500 mb/s chwilowo pokazało w tym samym pomieszczeniu końcowy wynik 420 mb/s. Za 3 ścianami 10m 330 mb/s. Nie jest źle. Szkoda że nie da rady osiągnąć lepszej prędkości na tej odległości :(. 
      Okej. Gry sieciowe działają i to bez konfiruacji od razu na wifi i po kablu. Jednocześnie nawet chyba może być otwarty port dla gry for honor na pc i laptopie i idzie razem grać sieciowo z kolegą. Co było nie możliwe na poprzednim routerze bo tylko na 1 urządzeniu w tym samym czasie był otwarty port NAT. Super :D. I nawet port upnp działa a nie działał na tamtym routerze. Oprogramowanie Rapture super! Błędów nie doświadczyłem a nawet lepsze mi się wydaję.
    • kubass
      By kubass
      Cześć. Przeprowadziłem się do nowego mieszkania .
      Cała sieć zrobiona na LAN kat 6e.
      Podłączyli mi Netię
      Ustawiłem ich router w tryb bridge
      Mój asus wpięty w ich router jako WAN . 
      Podpiąłem 4 kompy pod asusa i próbuje kopiować pliki miedzy komputerami no i załamka . Prędkość miedzy komputerami to max 11MB / s . Wszystkie kable nowe końcówki prawidłowo zarobione . Może jakieś pomysły ? 
      Komputery nowe we wszystkich karty gigabitowe.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.