-
Similar Content
-
By Openitbot
Wrocław, Polska — 29 września 2020 — Firma Synology Inc. wprowadziła na rynek 2,5-calowy dysk SSD SAT5200 o pojemności 3,84 TB. Zaprojektowany dl
Przeczytaj cały news na stronie Synology
-
By Tom.O
Zmieniłem router Asusa na Netgear R7800. Wgrałem najnowsze oprogramowanie Voxel. (https://www.voxel-firmware.com/Downloads/Voxel/html/r7800.html)
Przy kopiowaniu plików przez internet z jednego Synology na drugie (SFTP) zrywa połączenie.
W sieci lokalnej działa stabilnie. (po Wifi przerzucałem pliki >20GB i transfery >90MB/s)
Mam ustawione QOS.
Jak sprawdzić gdzie leży przyczyna?
-
By Mariusz_Sz
Gdyby ktoś był zainteresowany to przesyłam instrukcję "zmuszenia" naszych DSM do obsługi adapterów USB - RJ45 2,5/5GbE z chipsetem Realtek do współpracy z NAS Synology serią + (Apollo Lake)
Podobno działa bardzo dobrze. Co jak co, ale dobrze mieć taką alternatywę rozbudowania naszych NASów o nowy standard ethernet bez potrzeby zmiany sprzętu na nowszy ?
Miejmy nadzieję, że w nowszych DSM - Synology wrzuci oficjalnie sterownik do obsługi adapterów USB - RJ45
-
Recommended Posts