Jump to content
Sign in to follow this  
Guest house

Asuswrt-Merlin 380.63_beta1 błędy webgui

Rate this topic

Recommended Posts

house

przy http działa ok, jedyny problem to długo ładująca się lista urządzeń


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Portal
5 minut temu, house napisał:

przy http działa ok, jedyny problem to długo ładująca się lista urządzeń

u mnie niestety działa prawidłowo tylko pod EDGE - pod IE i FF nie chce dzialac nawet po http :( (update na alpha2 bez przywracania ustawień) ale jak to w zyciu bywa u mnie zawsze cos nietypowego :)

Edited by Portal

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tedy50

Na http w oknie kliknąć na Restet,po 30 sekundach wraca i działa już OK

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house
12 minut temu, Portal napisał:

u mnie niestety działa prawidłowo tylko pod EDGE - pod IE i FF nie chce dzialac nawet po http

sprawdziłem IE, Edge, FF i działa ok

2016-10-30_111813.png2016-10-30_112017.png


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tedy50

pod czym działa?

wywala nonstop

 

Edited by Tedy50

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

po http działa praktycznie na każdej przeglądarce bez problemu, https nie sprawdzam gdyż nie używam. Zauważyłem jedynie automatyczny redirect z 192.168.1.1 na router.asus.com.


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

a ja wchodzę na wszystkich, klepnij w cmd.exe 

tracert router.asus.com

i pokaż wynik, za dużo tego nie będzie :) 


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tedy50

Tracing route to router.asus.com[192.168.1.1]

over a maximum of 30 hops:

 1  <1 ms   <1ms  <1ms  route.asus.com [192.168.1.1]

Trace complete.

tylko to pisze

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

więc wszystko jest ok. wpisujesz w przeglądarce 192.168.1.1 i nic się nie dzieje, czy przekierowuje Cię na router.asus.com i masz ekran logowania ale nie możesz się zalogować ? 


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tedy50

dokładnie tak jak piszesz,a na dodatek strona ładuje sie nie kompletnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

wyczyść cache przeglądarki - ctrl-r, w FF zrób to :

2016-10-30_115824.png


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tedy50

Już jest Ok,zawsze tę czynność robiłem przez wi-fi ,a teraz ponownie zrobiłem przez kabel  i wszystko już działa OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Ja zrobiłem aktualizację przez WiFi :)


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

eee tam, po prostu nie mam problemów :) najważniejsze że nowa beta1 działa ok :

bin/iperf.exe -c 192.168.1.10 -P 1 -i 1 -p 5001 -f m -t 10
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.1.10, TCP port 5001
TCP window size: 0.06 MByte (default)
------------------------------------------------------------
[276] local 192.168.1.13 port 56967 connected with 192.168.1.10 port 5001
[ ID] Interval       Transfer     Bandwidth
[276]  0.0- 1.0 sec  51.7 MBytes   434 Mbits/sec
[276]  1.0- 2.0 sec  64.1 MBytes   538 Mbits/sec
[276]  2.0- 3.0 sec  64.1 MBytes   538 Mbits/sec
[276]  3.0- 4.0 sec  64.0 MBytes   537 Mbits/sec
[276]  4.0- 5.0 sec  63.4 MBytes   531 Mbits/sec
[276]  5.0- 6.0 sec  65.0 MBytes   546 Mbits/sec
[276]  6.0- 7.0 sec  63.0 MBytes   528 Mbits/sec
[276]  7.0- 8.0 sec  64.9 MBytes   545 Mbits/sec
[276]  8.0- 9.0 sec  65.1 MBytes   546 Mbits/sec
[276]  9.0-10.0 sec  64.7 MBytes   543 Mbits/sec
[276]  0.0-10.0 sec   630 MBytes   528 Mbits/sec
Done.

380.63_beta1_jperf.png

380.63_beta1_download.png380.63_beta1_upload.png


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Portal

no i beta została wycofana..na szczęście merlin znalazł juz przyczynę i wypości nowa wersje

Share this post


Link to post
Share on other sites
house

Temat zamykam jako rozwiązany.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę użyć funkcji "Zgłoś ten post". 


Pozdrawiam

house@open_it_center_color_small.png.ddb3a9505b7d83efa7793cdf28cc3f3d.png.5fc4743e44503626b99290debcc69658.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.