Guest neon Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 pytanie do znawców tematu, na stronach support ostatnio natrafiłem na zarzut, że userzy źle aktualizują router R7000, że przed wgraniem firmware powinno się zrestetować i po wgraniu również. Moglibyście wypowiedzieć się na ten temat ? Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted April 27, 2016 Administrator Report Share Posted April 27, 2016 ja resetuję do ustawień fabrycznych przed i po aktualizacji z jednego względu - zmiany pomiędzy różnymi wersjami FW - czyli OFW do OFW nie, ale OFW do Merlin i odwrotnie już tak, AdvancedTomato do Tomato tak, ale Tomato by shibby z wersji na wersję nie (chyba, że jest info o dużych zmianach które tego wymagają). Samo GENIE w Netgear nie wymaga resetu ustawień przy aktualizacji (nigdy go nie robiłem i żadnych zonków nie zauważyłem). Link to post Share on other sites
Guest neon Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 na support trwa dyskusja jedni twierdzą, że powinno się mimo wszystko bo NVram się czyści itp. prawdopodobnie namieszali w sofcie przez arlo Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted April 27, 2016 Administrator Report Share Posted April 27, 2016 tak, nvram czyści się przy takiej operacji ale to akurat dotyczy błędu w FW który nie powinien mieć miejsca (wycofana wersja) więc w takiej sytuacji warto. Normalnie jeśli wszystko działa nie ma potrzeby. Link to post Share on other sites
Guest neon Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 ok rozumiem Dzięki House Pozdrawiam ps. pozostało czekać jedynie na nowy stabilny soft Link to post Share on other sites
Administrator house 67 Posted April 27, 2016 Administrator Report Share Posted April 27, 2016 Temat zamykam jako rozwiązany. Link to post Share on other sites
Recommended Posts