Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'słaba'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hardware
    • Asus
    • Ubiquiti
    • Netgear
    • Synology
    • Others
    • Which router to buy?
  • Firmware
    • Alternative Firmware
    • Stock Firmware
  • Other
    • HydePark
    • Reviews and tests

Categories

  • Reviews
    • WiFi Routers
    • NAS servers
    • Mobile routers
    • Network camera
    • Powerline
    • Access Points
    • WiFi adapters
  • Articles
    • User guides

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 3 results

  1. Witam po krotće opisze po kolei by jak najwiecej wyjasnic pierwszy raz robilem siec aimesh na poczatek zrobilem wgrany soft asusa ze strony najnowszy jak i ustawienia fabryczne wgrane na asusie ktory pracuje jako router skonfigurowana siec wszystko domyslne jedynie w zakladce profesional wylaczane Airtime Fairness oraz Universal Beamforming 2,4 ustawiona na 20mhz i 13 kanal 5 ustawiona na 20/40/80 kanal 48 reszta opcji domyslne w drugim routerze tak samo ustawienia domyslne a po uruchomieniu konfiguratora ustawiony jako mesh dodatkowo w 1 routerze w zakladce aimesh wyszukal i dodal do sieci router jak mowilem robilem to pierwszy raz ale chyba nic nie skopalem routery sa ustawione jeden u mnie w pokoju w odleglosci 1 metra od komputera a drugi gdzies w lini prostej 5 metrow dalej w drugim pokoju w ustawieniach pokazuje 2 kreski zasiegu w zakladce mesh routery dzialaja po wifi bez kabla i teraz przechodzac do mojego pytania to po wifi mam w moim odczuciu jakies slabe te predkosci mianowicie internet swiatlowodowy 500mb a np na telefonie siec 5g telefon na biurku predkosci mam 120/140 mb download a u siebie w komputerze maksymalnie mialem 220mb teraz okolo 200bm w porywach jak mowilem metr od routera ,w drugim pokoju sprawa wyglada tak tv sony podlaczony do 5g w przegladarce pokazalo 60mb stoi gdzies metr od drugiego routera a na laptopie w tym samym pokoju 150/170mb pokaze moze na koniec w routerze co mi przy sieci 5g pokazuje idx MAC Associated Authorized RSSI PHY PSM SGI STBC Tx rate Rx rate Connect Time D8:8Fxxxxxxxxxxx Yes Yes -45dBm ac Yes Yes No 6M 866.7M 00:14:49 D0:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -40dBm ac No Yes Yes 866.7M 866.7M 04:22:33 B0:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -66dBm ac No Yes Yes 585M 526.5M 05:47:33 10:xxxxxxxxxxxxx Yes Yes -58dBm ac Yes Yes Yes 6M 24M 06:07:43 1 to telefon na biurku 2 moj komputer 3 i 4 laptop i tv nie wiem nie znam sie wiem ze to wifi nie kabel lecz spodziewalem sie wiekszych predkosci
  2. House, chciałbym zapytać o jedną rzecz - posiadam podobny sprzęt w domu: RT-AC88U, do tego EA-AC87 oraz DELL XPS (Win 10 Pro) z kartą Killer 1535 oraz NAS QNAP TS-451 Konfiguracja jest taka, że EA-AC87 robi oczywiście za Media Bridge do którego podpięty jest NAS - jeśli podepnę się kablem do routera, to transfery z laptopa do NASa oscylują w granicach 67-70 MB/s (jedna ściana jakieś 8m) czyli zupełnie OK - ale jeśli próbuję transferować (SMB) coś z laptopa do NASa po WiFi, będąc nawet metr o routera to osiągam max 25 MB/s co jest bardzo słabym wynikiem. Gdzie szukać problemu, bo mówiąc szczerze nie mam pomysłu? Transfery po kablu wskazują, że link bezprzewodowy między RT-AC88U a EA-AC87 jest bardzo wydajny, ale link bezprzewodowy między laptopem a routerem to żenada. Będę wdzięczny za wskazówki. Dodaję zrzut konfiguracji pasma 5GHz - od razu napiszę że kombinacja z opcja MMIMO lub BEAMFORMING nic nie daje.
  3. Witam Sorki ze się wtrącę, Ja właśnie posiadam modem HiLink Play i zakupiony dziś router w/w i wgrane tomato v128 i nie mogę sie połączyć z modemem? Ktoś poradzi/pomoże? Pozdrawiam
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.