Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hardware
    • Asus
    • Ubiquiti
    • Netgear
    • Synology
    • Others
    • Which router to buy?
  • Firmware
    • Alternative Firmware
    • Stock Firmware
  • Other
    • HydePark
    • Reviews and tests

Categories

  • Reviews
    • WiFi Routers
    • NAS servers
    • Mobile routers
    • Network camera
    • Powerline
    • Access Points
    • WiFi adapters
  • Articles
    • User guides

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 51 results

  1. Cześć. Przeprowadziłem się do nowego mieszkania . Cała sieć zrobiona na LAN kat 6e. Podłączyli mi Netię Ustawiłem ich router w tryb bridge Mój asus wpięty w ich router jako WAN . Podpiąłem 4 kompy pod asusa i próbuje kopiować pliki miedzy komputerami no i załamka . Prędkość miedzy komputerami to max 11MB / s . Wszystkie kable nowe końcówki prawidłowo zarobione . Może jakieś pomysły ? Komputery nowe we wszystkich karty gigabitowe.
  2. Guest

    Problem z konfiguracją MR2200ac

    Mam problem z konfiguracją MR2200ac, próbuje już trzeci raz i za każdym razem mam informację "Nie można nawiązać połączenia". W logach - Wi-Fi point [salon] failed to join mesh network. Oba sprzęty stoją koło siebie. Na RT2600ac włączona tylko sieć 5GHz, włączony poziom zabezpieczeń WPA2-Personal, filtr adresów MAC wyłączony. Telefony bez problemu łączą się z siecią.
  3. Witam, postanowiłem ostatnio zakupić MR2200ac do mojego routera Synology RT2600ac. Po ukończeniu konfiguracji sieci wifi, zostaje informowany, że nie udało się dokonać aktualizacji systemu w MR2200ac. W panelu sterowania RT2600ac, otrzymuję komunikat, że "wersje systemów w punktach Wi-Fi są niezgodne. Pobierz i zaktualizuj SRM do najnowszej wersji". Nie mam możliwości przeprowadzić automatycznie aktualizacji systemu, cały czas widnieje ten komunikat oznaczony na czerwono. MR2200ac był wielokrotnie przez mnie resetowany do ustawień fabrycznych, próbowałem restartować te urządzenie ze strony mojego głównego routera i przeprowadzać całą konfigurację na nowo. Nic to nie daje, cały czas mam problem z aktualizowaniem MR2200ac do najnowszej wersji systemu. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem i zna może rozwiązanie? Urządzenie mogę zawsze zwrócić, szkoda, że odstaje jakościowo tak bardzo od RT2600ac. Pozdrawiam. Pomogło pobranie firmware ze strony producenta i wykonanie ręcznej aktualizacji - można zamknąć.
  4. Mam problem z połączeniem lampki Mijia MJCTD01YL z routerem ... próbowałem dwie appki na telefonie, appka Jeelight i Mi Home. Wszystko przebiega OK, do czasu próby połączenia się z routerem - nie chce połączyć się z routerem, choć niby router widzi tą lampke , ma swoje IP i jej MacAdress . Ale appka odrzuca i jest info że nie ma połączenia z routerem. Nawet próbowałem poprzez acces pointa z innego tel (ale do tego samego routera). Męczę się i nie mogę rozkminić dlaczego ... Doczytałem sie takiego czegoś: Look at the router's security level, if the level is set to high, there may be automatically shielded bedside lamp connection, you can set the router level is low, after a successful connection, and then set back. Jest gdzieś w konfiguracji opcja zmian takich zabezpieczeń ? Gdzie? A może miał ktos tez podobne problemy ?
  5. Witam na ruterze zainstalowany mam pakiet Download Station w wersji 3.5-2991, oczywiście firmware routera również najnowszy. Niestety program nie może pobrać pliku o rozmiarze powyżej 4 GB. Dysk był w oryginalnym formacie EXT4 oraz w NTFS. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem. Pozdrawiam
  6. Witam Wszystkich, jestem tu zupełnie nowy, zapewne jak wszyscy w tym wątku jestem posiadaczem RT-AC1200G+ Mam go już jakiś czas ale nigdy wcześniej nie zagłębiałem się w to jaki jest stan i wydajność mojej sieci domowej. internetowy pakiet jaki posiadam to 100/10Mb, testy na szybkości nie dają powtarzalnych wyników mam 65Mb, 75Mb i nawet 93Mb na 5Ghz, podobnie sytuacja wygląda na 2.4Ghz. Wyniki są różne w zależności od strony na której dokonuje testów. Mieszkam w bloku z wielkiej płyty, ruter od laptopa mam oddalony w linii prostej jakieś 7m, problemem na pewno są ściany o grubości 17cm wykonane z betonu. Wersja oprogramowania: 3.0.0.4.382_50624 Ustawienia rutera: Co mnie martwi w działaniu mojej sieci: 1. Siła sygnały 5Ghz - -66dBm, 2.4Ghz - -50dBm (w załączeniu SS z inSSIDer) Czy to są normalne wartości w takich warunkach ? Mi się wydaje że na odległości 7m mogło by być lepiej z siłą sygnału. 2. Prędkość testowana na stronach która nie jest w ogóle stabilna i powtarzalna. Co może powodować to, że nie ma tej powtarzalności ? Co można zmienić w ustawieniach by poprawić wydajność ? 3. W menu rutera mamy listę klientów, często zdarza się tak, że TV oraz PS4 PRO mają zaledwie jedną kreskę i wyraźnie działają wolniej niż laptop, telefon itp. pobieranie gier na PS4 trwa wieczność, oglądanie filmów z Netflixa potrafi być przerwane i buforowane w trakcie. Akurat teraz jak robiłem SS TV i PS4 mają po trzy kreski, ale nie jest to standardem. Dodam, że obok PS4 stoi jeszcze amplituner i dekoder NC+ oba mają zawsze odpowiednio trzy i cztery kreski. Amplituner jest wyposażony w dwie anteny, ale najbardziej dziwi mnie dekoder który za pewne jest najtańszym urządzeniem nie posiada anteny, a zawsze ma cztery kreski. Jak można poprawić działanie PS4 i TV ? Dziś zakupiłem Netgear EX6120 (802.11a/b/g/n/ac 1200Mb/s LAN) repeater celem poprawy siły sygnału w salonie, jutro mam go odebrać więc sprawdzę czy to poprawi sytuację. 4. Prędkość jaką pokazuje karta w laptopie Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 Na 2.4Ghz zazwyczaj jest 300Mb/s ale potrafi pokazać 150Mb/s. Natomiast 5Ghz pokazuje max. 650Mb/s, ale i 390Mb/s Jak jesteście w stanie pomóc, coś doradzić, co zmienić w ustawieniach to z góry dziękuję za pomoc. Jak mam coś jeszcze wyjaśnić, wkleić jakieś ustawienia itp. to dajcie znać. Dodam jeszcze na koniec, że niestety nie jestem biegły w tych tematach, czytałem wątek ale wielu kwestii tu poruszanych po prostu nie rozumiem.
  7. Witam. Mój problem polega na tym, że po podłączeniu do routera modemu usb z kartą od orange i uzyskaniu od nich publicznego adresu ip nie mogę dostać się z zewnątrz do swojej sieci. Wcześniej RT2600ac był ustawiony z WAN od netii i wszystko śmigało. Myślałem że podepnę modem usb z siecią komórkową i wszystkie konfiguracje przekierowania portów przełączą się na IP z orange. Niestety tak to nie zadziałało. Nie wiem gdzie mam zmienić jakieś ustawienia. Proszę o pomoc. Z góry dzięki
  8. Witajcie, jestem nowy i zielony w tematach IT. Mam taki kłopot. Zainstalowano mi dzisiaj internet światłowodowy 300Mb/30Mb. Do tego internetu zakupiłem router Netgear R7000. I wszystko byłoby świetnie gdyby nie jeden mały szczegół. Gdy podepnę się bezpośrednio pod światłowód to mam transfer na poziomie 280Mb/28Mb na 2,4GHz (taki notebook stary trochę mam). Gdy podepnę router to po kablu mam Natomiast gdy chcę sprawdzić po wifi to niezależnie czy na 2,4GHz czy na 5GHz (sprawdzane na nowym smartfonie) w obu przypadkach jest podobnie: Czy możecie mi powiedzieć dlaczego tak jest? Co może być przyczyną, że WIFI ogranicza prędkość? Czy router jest uszkodzony? A może są jakieś ustawienia, które odblokują to ograniczanie prędkości. Przy okazji mam pytanie czy router Netgear R7000 jest taki problematyczny w konfiguracji? Technik od internetu bluźnił mi na ten router przy małym dziecku jak szewc. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi co zrobić. Będę wdzięczny jeśli powiecie mi też jak ewentualnie te ustawienia pozmieniać. Nie wiem co mam zrobić. Czy reklamować czy wykazać się jeszcze cierpliwością i poszukać kogoś kto sobie z tym poradzi. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
  9. Guest

    asus rt-ac86u i problem z wd mycloud

    Dzień dobry, Dzięki, miedzy innymi, recenzji na tym forum zdecydowałem się na zakup routera asus rt-ac86u z gearbest (taniej o jakieś trzy stówki niż z pl). Wysłany z Hiszpanii wczoraj dotarł. Konfiguracja w zasadzie bezproblemowa poza jednym wyjątkiem .... Otóż posiadam wd mycloud, który jak dotąd bezproblemowo (podłącz i zapomnij) chodził najpierw na neostradzie (stary router dgt) a po przeprowadzce od jakiegoś 1,5 miesiąca na netgarze r6220 (właściwie nic do niego nie mam poza zasięgiem wifi, a ten po instalacji asusa zwiększył się zauważalnie). Niestety po podłączeniu go do asusa dysk przestał być widziany w sieci. Podejrzewam, że problem tkwi w nie przydzielaniu przez router adresu ip mycloudowi. Dysk zachowuje się jakby był normalnie podłączony - świecą się wszystkie diody - zarówno przednia jak obie przy gnieździe lan a mimo to nie jest widoczny. Próbowałem wyłączać firewall, zmieniać kabel, podłączyć przez switch i nic - jedyny trop jaki mam to apka na andorida - asus router, która widzi coś takiego - tak jakby w którymś momencie wd pojawił się w sieci ????? na cloudzie mam dość istotne dane, które muszą być online no i nie wiem co zrobić ...
  10. kolejne spostrzeżenie - moj egzemplarz ma bardzo niestabilne radio 2.4 G moje raspberry pi w wbudowanym radiem rozłączają się regularnie, bez względu na wybrany kanał...jakieś sugestie?
  11. Witam! Od trzech miesięcy jestem posiadaczem tego routera i praktycznie od samego początku mam problem z usługą Quickconnect. Po konfiguracji praktycznie po 1-2 dniach otrzymuję informację na maila że połączenie zostało utracone i nie mam zdalnego dostępu do niego, pomaga dopiero ponowna konfiguracja, czasami wystarczy tylko restart. Czy ktoś spotkał się z takim problemem. Dodam tylko jeszcze, że mam do tego routera podpięty DS416play i usługa Quickconnect działa bez zarzutu - co mogę z tym zrobić? Czy ktoś by mógł mi jeszcze pomóc - może ma jakiś prosty opis jak utworzyć certyfikat i jak ustawić bym mógł logować się bezpiecznie. Będą bardzo wdzięczny za pomoc.
  12. Hi On my router: Tomato v1.28.0000 MIPSR2-2.4-123 K26 USB AIO ======================================================== Welcome to the Netgear WNR3500L v2 [TomatoUSB] # uname -a Linux unknown 2.6.22.19 #4 Wed Oct 29 11:33:28 CET 2014 mips GNU/Linux got problem with DDoS attack. From time to time - usually every day between 6 p.m. - 01:00 a.m. - somebody is attacking. I`m not sure he is attacking from only one IP address or many. I got no proper rules for my iptables and i`m not sure exacly how to defend from this kind of attack. I think this kind of attack is not on TCP but UDP protocol. Why? becouse i think somebody is trying to DDoS my TeamSpeak v3 server behind that router. If TeamSpeak is turned off - there are not DDoS attack at all, my router is alive and not under heavy traffic. Using iptables && conntrack got a problem, becouse my iptables rules are not accepted becouse i got no conntrack : # iptables -t mangle -A PREROUTING -m conntrack --ctstate INVALID -j DROP iptables v1.3.8: Couldn't load match `conntrack':File not found Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information. That is weird becouse i think i got it: # lsmod | grep conntrack nf_conntrack_h323 37152 0 nf_conntrack_ipv6 14176 3 # modprobe -l | grep conntrack /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_h323.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_proto_gre.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_sip.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv6/netfilter/nf_conntrack_ipv6.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_ftp.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_pptp.ko /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/netfilter/nf_conntrack_rtsp.ko So if i got it - i dont know how to load this module for IPv4. # ll -a /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv4/ drwxr-xr-x 3 root root 191 Oct 29 2014 ./ drwxr-xr-x 9 root root 105 Oct 29 2014 ../ -rw-r--r-- 1 root root 7704 Oct 29 2014 ah4.ko -rw-r--r-- 1 root root 9288 Oct 29 2014 esp4.ko -rw-r--r-- 1 root root 9160 Oct 29 2014 ipcomp.ko drwxr-xr-x 2 root root 593 Oct 29 2014 netfilter/ -rw-r--r-- 1 root root 5344 Oct 29 2014 tcp_vegas.ko -rw-r--r-- 1 root root 5176 Oct 29 2014 tunnel4.ko -rw-r--r-- 1 root root 3284 Oct 29 2014 xfrm4_mode_beet.ko -rw-r--r-- 1 root root 2388 Oct 29 2014 xfrm4_mode_transport.ko -rw-r--r-- 1 root root 3292 Oct 29 2014 xfrm4_mode_tunnel.ko -rw-r--r-- 1 root root 3956 Oct 29 2014 xfrm4_tunnel.ko modprobe -a /lib/modules/2.6.22.19/kernel/net/ipv4/ <doesnt exist nf_conntrack_ipv4.ko> So my question is how to load conntrack ipv4 to get iptables working with it for udp? How to set proper rulez for droppig udp traffic by iptables? How to configure my router to defend that DDoS?
  13. Guest

    ASUS RT-N12 ver. D1 problem z wifi

    Witam, mam pewien drobny problem z routerem (Asus RT-N12. d1.) Mianowicie, routera używam po kablu do komputera, oraz wifi (laptop, smartfon etc.) od swojego dostawcy internetowego mam zapewnione 100mb downloadu i 10mb uploadu i po kablu takie wyniki na komputerze spokojnie są osiągane, oraz wcześniej na wifi również, miałem tam 70-80mb na laptopie, ale po około 3-4 miesiącach wartość na wifi strasznie spadła, sięga ledwo 20mb (na dwóch laptopach i telefonie takie same wyniki.) Po samym kablu z internetu jest ok, więc wykluczony z góry jest problem od dostawcy internetu. Próbowałem już przestawić go w inne miejsce -> ten sam problem. Jak jestem z laptopem przy samym routerze, dosłownie 20cm od niego, to prędkość poprawia się może z 20mb na 30mb, nic więcej. Szperałem z kolegą w ustawieniach routera, próbowaliśmy zmieniać kanały, pasma itp -> zero poprawy. Podłączyłem inny router (jakiś stary Belkin) ale on osiąga jeszcze gorsze wyniki niż ten mój obecny bo po prostu jest stary więc nie mam tutaj porównania za bardzo. Cofałem router do fabrycznych, wgrywałem najnowsze firmware, dalej to samo. Nie wiem dlaczego to sie popsuło, router stał i stoi cały czas w tym samym miejscu w jakim stał gdy wszystko było dobrze. Co mogę w tym wypadku zrobić? oddać go na gwarancje czy co? Kupiony został niecały rok temu. Próbowałem go przeczyścić czy coś już z frustracji ale nic.
  14. To ja mam ten problem , że mam bardzo słaby zasięg a problemu z restartem nie mam z tego co widze mega wadliwa seria od Asusa , wymieniałem ten router już raz z powodu słabego zasiegu po wymianie zero rezultatów wynik taki sam - dałem sobie spokój przeżyje rok na tym routerze po tym sprzedam go za połowe ceny i za 150 zł kupie średniej klasy router który będzie wyprzedzał Asusa o lata świetlne
  15. Witam Moze u was znajde porade na temat rozwiazania problemu.Jestem w kontakcie z supportem netgear(1 linia wsparcia przyjela zgloszenie i niby przeslala do "inzynierow".od miesiaca zero odpowiedzi w tej kwesti.) Do supportu wyslalem rowniez logi z wiresharka z mojego innego komputera na ktorym moglem przeprowadzic testy. Temat rowniez opisany na forum http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=47405 Do tej pory to samo.Rozlacza stream i zaladowane video.Niewazne czy alltube czy youtube czy weeb tv .Wszedzie to samo.Jest to strasznie uciazliwe.Robilem testy na roznych komputerach z rozna konfiguracja i roznymi wersjami windows.Moim operatrorem IPS jest szwedzka 3(abonament firmowy bez limitu).Na Huawei dziala na netgear nie dziala jak trzeba.Mam podejrzenia co do tego problemu ale sam tego nie naprawie.Netgear ma problem z firewallem w routerze.Ale to tylko podejrzenia.Po za tym zglosilem do nich ze jeden ze sterownikow(podalem nazwe) w wireshark powoduje wykrzaczanie sie ich aplikacji geni na pc.Wlasnie dzwonilem i jest na poziomie L3 .Caly czas w dzialaniu.Poprosilem o raport wiec moze cos bedzie wiadomo ale mimo to moze komus cos przyjdzie do glowy.
  16. Witam dziś dotarł do mnie własnie ten router lecz mam z nim mały problem .Niestety jestem dosyć mocno rozczarowany jego zasiegiem 2.4GHz nie iwem może ja coś źle skonfigurowałem lecz mój poprzedni router Tp-Link Tl-Wr941ND kupiony 4 lata temu ma ciut lepszy zasieg niż jego 2x droższy kolega Asus Kupując ten router chodziło mi głownie o zasięgu 5GHz w domu i 2.4 GHz na zewnatrz tak by w altance można bylo spokojnie pracować.W poprzednim moim starym routerze 4 lata temu zasieg był mega mocny nawet 15 metrów od domu zasieg byl ok po kilku latach z niewiadomych przyczyn zasięg zmalał nawet do 10 metrów wchodząc do altanki wifi zanika .Niestety identyczna sytuacja jest w Asusie zasieg jest max do wejscia altanki.Nie wiem w czym tkwi problem nie ma mowy o zakłócaniu wifi mieszkam na wsi wokół mnie nie ma innych sieci wifi , dom mam średni jednopiętrowy drewniany wiec o żadnych zelbetach nie ma mowy.Możliwe że ja coś źle skonfigurowałem jecz pasmo kanalu mam automatycznie ustawione 20/40MHz wybór kanału automatyczny wybierałem każdego z osobna nie było żdnej poprawy
  17. Witam Chciałem się podpiąć pod temat: Problem mam z kopiowaniem plików z kompa hdd na dysk w routerze po wifi Maksymalna prędkość jaką uzyskuje to 15Mb/s. Mam dwa komputery w jednym jest połączenie 2,4Ghz na właściwościach karty mam połączenie 150 Mb/s drugi to AC prędkość we właściwościach karty to 433Mb/s Prędkość kopiowania waha się 12-15Mb/s. Router ac-68U. Nie wiem co jeszcze mogę ustawić
  18. Guest

    Problem z N18U

    Witam! Mam router asus n18u i co kilka godzin rozłącza mi wifi Gdy pinguje wtedy router to nie odpowiada, po chwili dopiero jest odpowiedź i niestabilny ping po 40-100ms. Miałem na nim advanced tomato ale tam to ping prawie cały czas był nie stabilny więc przeszedłem na asus wrt. Tutaj jest zdecydowanie lepiej ale to rozłączanie jest bardzo irytujące. Podaje log i wersje firmware: 3.0.0.4.380_2717 syslog.txt
  19. Witam!!! Od miesiąca jestem posiadaczem routera Asus RT-AC87U. Jak narazie pracuje stabilnie jednak nie wszystko jest ok. Problem polega na tym, że z przyczyn technicznych nie mogę umieścić tego routera w centralnym punkcie domu (dom jednorodzinny dwu piętrowy). Umieszczony jest na piętrze w jednym z pokoi gdzie jest przyłącze internetowe. Pomimo, że wg Asusa dobry zasięg powinienem mieć w całym domu to na parterze (również w najbardziej oddalonym pokoju gdzie po linii prostej jest około 11m i 3 ściany z cegły) sygnał jest bardzo słaby (max 2 kreski). I teraz mam takie pytanie. Czy wymiana anten (oryginalne mają wydatek 3dbi) na np z wydatkiem 8 dbi lub 12dbi polepszy mi zasięg czy będzie to zbędny zakup? Oraz czy przypadkiem po wymianie anten router nie zostanie uszkodzony? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  20. Guest

    ASUS RT-87AC problem z Netflix'em

    Cześć Od 3 dni mam problem z Netflixem na RT-87AC - wygląda to tak jakby tylko ten serwis blokowany był na wszystkich urządzeniach podłączonych do routera. Wpierw męczyłem router później zgłosiłem to do mojego dostawcy internetu (lokalna firma) - kazali mi ominąć router i sprawdzić czy jest problem. Komputer który przed chwilą miał problem z otworzeniem ze strony Netflixa jakiegoś video pod czystym pppoe śmiga bez problemu. Jakieś pomysły ? Miałem soft merlina, wywaliłem go wróciłem na asus-wrt - reset z poziomu routera do ustawień fabrycznych - QoS wyłączone. HBO GO, CP GO, YT - działają bez żadnego problemu, Netflix do wtorku też działał prawidłowo - kończą mi się pomysły. W czasie gdy to się stało byłem na służbowym wyjeździe więc nic nie grzebane było na urządzeniu - przed wyjazdem jeszcze sobie offline z Netflixa seriale ściągałem - dzisiaj nawet 1 MB nie chce pobrać jeśli telefon podłączony jest przez RT-87U (po LTE leci bez problemu). edit: Po odpaleniu dual wan'a z modemem LTE - Netflix działa jeżeli router przez LTE chodzi, po przełączeniu na dotychczasowego dostawcę nie działa - sprawa byłaby prosta gdyby nie to że na laptopie z bezpośrednio zestawionym pppoe też działa . edit1: Temat rozwiązany - ku potomności pomogło zmiana MTU i MRU z 1492 na 1480 - co dziwne innym serwisom streamingowym nie przeszkadzało to. jak sprawdzić MTU np. z stąd : https://www.asus.com/pl/support/faq/1007914/
  21. Witam posiadam router rt-ac68u wgrany soft merlina 380.62 internet po swiatłowodzie 100mb a w godzinach od 11 do 11 200mb ale maksymalnie jakie prędkości osiągam to 95mb bez znaczenia czy po wifi czy po kablu ,mam to podpięte w taki sposób że kablem Cat6 15 metrowym z routera co dostałem od firmy marki ZTE z portu lan leci do Asusa do wejścia Wan ,dzwoniłem na infolinie do firmy i mi powiedzieli że może nie mam wejśc 1gbit i to mnie blokuje ,sprawdziłem wszystkie wejścia w ich routerze i w asusie i czy po kalbu czy po wifi max 95mb. Ustawienia nie wiem które ważne ale mam HW acceleration Enabled (CTF + FA)
  22. Posiadam ten router od dwóch lat i po ostatniej zmianie zmianie dostawcy internetu z UPC 120 mb na 300 mb w Netii zauważyłem problem z wydajnością po WiFi. Maksymalnie jestem w stanie osiągnąć pobierając pliki po WiFi 200 mb/s. Wydaje się że problem nie leży w samej przepustowości WiFi - transferując pliki z NAS do laptopa (LAN - WiFi) nie ma większego problemu aby osiągnąć transfery powyżej 50 MB/s. Co zauważyłem to podczas testu prędkości pobierania plików z internetu GUI Asusa pokazuje 100% obciążenia jednego z rdzeni routera. Czy ktoś z Was ma podobny internet w parze z tym routerem i może potwierdzić takie transfery? Dodam że QoS mam wyłączony w opcjach routera.
  23. Witam posiadam od miesiąca router ac8u i z prędkościami nie mam problemu wyciągam po wifi +90mb mam internet 100mb ale jakiś problem mam z zasięgiem wifi mianowicie jeśli na nowszych sprzetach ipad air ,iphone czy galaxy intermet mi chodzi czasami tylko zauważam że dana strona sie tak jakby długo wczytuje nie wiem czy net wtedy rozłącza,na laptopach jeden w standardzie n drugi ac dział bez zażutu u siebie w komputerze także mam karte pce ac68 także działa czy to na 2,4 czy 5ghz to największy problem mam z radie internetowym revo axis x3 tam jest karta w standardzie b i g to często mi rozłącza internet czy wyświetla brak gotowości sieci a zależy mi tam na stabilnym połączeniu bo nie ma mozliwosci przenieść radia bo stoi w łazience a chce tam mieć radio ,router mam ustawiony na podłodze przy grzejniku i oknie w połowie domu a do łazienki w lini prostej dzieli go około 6 metrów i na drodze stoi ściana nośna w routerze mam wgrany soft merlina 380.61 nie wiem czy jakięś ustawienia w routerze mogą pomóc z stabilnościa łącza jeśli mam podać jakieś screny piszcie na szybko to ogólne 2,4 mam wireless auto zaznaczone b\g protection 20mhz
  24. Openitbot

    QNAP - problem z lunami iSCSI

    W przypadku problemów z lunami iSCSI w serwerach QNAP polecamy zapoznać się z dwiema procedurami recovery: Instrukcja recovery poprzez konsolę: http://qnapsupport.net/wp-content/uploads/2012/07/iSCSI_LUN_Recovery.pdf oraz w Windows: http://qnapsupport.net/?page_id=529
  25. Witam Więc tak, zakupiłem dzisiaj router jak w temacie RT-N10U. Zassałem oprogramowanie Tomato by Shibby i chciałem wgrać firmware. Oczywiście wcześniej przywróciłem ustawienia fabryczne z tego forum ale jest problemik a konkretnie to iż próbowałem wgrać firmware z poziomu routera poprzez upgrade ale wywala mi "Aktualizacja firmware przerwana. Sprawdź plik źrudłowy, połaczenie między routerem a PC i spróbój ponownie." niestety nic to nie daje, zassałem jeszcze z tego miejsca inną wersję ale ten sam problem. Pobrałem program ASUS Firmware Restoration Utility, wskazuję plik i klikam wgraj. Wyskakuje połącz z urządzeniem bezprzewodowym i po 30s się wyłącza bo nie może nawiązać połączenia. Przed całym procesem jak wskazałem firmware to wyskakuje iż nie jest ono przeznaczony do RT-N10U. Ktoś może coś poradzić, co robię nie tak??
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, please see ours Guidelines and Privacy Policy.